30 napos könyvkihívás: 10.

10:43:00

Képtalálat a következőre: „book tumblr”

Guys, el sem hiszem, hogy már holnap tizenhat leszek! Jézusom. Mostantól sokkal kötelességtudóbb, szorgalmasabb, okosabb, szebb, vékonyabb, bla bla bla leszek. Jó vicc, nem? Inkább ugorjunk is át a könyvkihívás tizedik napjára. Hogy mi is a mai feladvány? Hát ez.

Kedvenc klasszikus könyved

Elég nehéz a választás, bevallom, mert nem nagyon olvasok régebbi könyveket. Ha már nagyon döntenem kell, akkor Antoine de Saint-Exupéry, A kis herceg (online: xxx) című könyve. Már elég régen nyitottam ki, de hamarosan pótolom, mégpedig azért, mert az öcsémnek is ez az egyik kedvenc meséje, és talán örülne neki, ha felolvasnék belőle. Régebben nekem mindig anyu vagy mama olvasott. Csak úgy tudtam elaludni.

Fülszöveg:
Gyermeknek és felnőtteknek szóló egyetlen mese A kis herceg, a második világháborúban elpusztult s már klasszikusnak számító francia író remekműve. Története úgy indul, mint minden Saint-Exupéry-regény, egy repülőkalanddal, de ezúttal a bonyodalom nem a valóságban, hanem a költői képzelet világában folytatódik. Egy kisfiú jelenik meg a szerencsétlenül járt pilóta mellett a Szahara magányában, egy kisfiú egy másik bolygóról. S vele együtt feltündököl egy másik világ is, melynek embersége, tisztasága és szépsége sajnos már csak a költészet világából való. És Saint-Exupéry úgy beszéli el kis hercege történetét a maga icipi bolygóján, hogy mindnyájan fájdalmasan megáhítjuk azt az igazabb bolygót, s szívünkbe zárjuk az emberségben nagy kis herceget. A világszerte ismert, megrendítően szép mesét a nagy író eredeti színes rajzai díszítik.

You Might Also Like

0 megjegyzés